utorak, 27. kolovoza 2013.

Varivo od teletine i povrća s noklima od raženog brašna




Pripremite:

400g teletine (flam)
400g teletine od vrata
2 glavice luka
4 paprike
4 oguljene rajčice
2 mrkve
1 korijen i list peršina
režanj celera
4 režnja češnjaka
3 lista kadulje
1 dl bijelog vina
sol
papar
maslinovo ulje
7dl povrtnog temeljca



za nokle (knedlice):

2 šalice raženog brašna
1 šalicu pšeničnog brašna
malo soli
2 žlice maslinova ulja
voda

Usitnite povrće, posolite pa pirjajte na maslinovu ulju dok ne omekša. Meso posolite, narežite na komade veličine zalogaja i dodajte u povrće. Pirjajte dodavajući povrtni temeljac. Kad meso omekša dodajte kadulju, popaprite i dodajte vino. Nalijte ostatkom temeljca.




Za noklice tucite obje vrste brašna sa solju i maslinovim uljem i toliko hladne vode da dobijete tijesto koje se teško odvaja od žlice.
Kad varivo zakuha, vadite noklice žlicom i ukuhajte u  jelo.







Nema komentara :

Objavi komentar