srijeda, 24. srpnja 2013.

Bamija s taranom






Pripremite:

400g bamije
1 glavicu ljubičastog luka
4 režnja češnjaka
3 rajčice
1 papriku
povrtni temeljac
2 šalice tarane


Bamije obrišite ubrusom da uklonite dlačice. Očistite pazeći da ne zarežete mahunicu. Kuhajte 5 minuta u vreloj vodi pa ocijedite.

Na maslinovu ulju pirjajte luk i češnjak, dodajte oguljene i narezane rajčice i usitnjenu papriku, posolite i popaprite. Pirjajte 10tak minuta pa dodajte bamije.




Pirjajte na laganoj vatri tresući posudu, nemojte miješati jer su bamije osjetljive. Širokom lopaticom povremeno okrenite povrće.

Taranu kratko prokuhajte u slanoj vodi, poklopite na nekoliko minuta pa ocijedite i umiješajte malo papra i maslinova ulja.



Taranu možete nabaviti već pripremljenu ili je pripremite sami:

100g brašna
1 jaje
hladna voda

Brašno prosijte na dasku, načinite jamicu, dodajte jaje, malo vode i od toga umijesite tijesto. Tijesto mora biti tvrdo, bez rupica ako ga prerežete. Umijesite kruščiće i naribajte ih na ribežu. Kašu sušite rasprostrtu na stolnjaku.




1 komentar :

  1. Koja super ideja, bamija s taranom, izvrsno, sutra probam, danas sam ju radio s kuskusm.

    OdgovoriIzbriši