Pripremite:
za biskvit:
6 jaja
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica mekog brašna
4 žlice otopljenog maslaca
1 nepunu žličicu praška za pecivo
koricu jednog neprskanog limuna
1 žlicu amaretta
Razdvojite
jaja. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom. Prosijte brašno s praškom za
pecivo, uribajte limunovu koricu. Otopite maslac. Umiješajte brašno u
žumanjke.
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg te ga umiješajte u žumanjke i brašno. Na kraju umiješajte maslac.
Izlijte u oblik za torte promjera 26cm koji ste namazali maslacem i obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180 oko 25 minuta.
Malo ohladite pa tortu izvadite iz oblika. Kad je hladna prerežite je na dva lista.
za kremu od badema:
150g mljevenih badema
4 žlice vanil šećera
4 žlice slatkog vrhnja
1 žlicu amaretta
Otopite šećer u slatkom vrhnju na laganoj vatri. Umiješajte bademe i liker. Ohladite
za kremu od limuna:
sok od 3 neprskana limuna
koricu jednog neprskanog limuna
100g šećera
4 jaja
1 veliku žlicu želatine u prahu
Jaja malo istucite žičanom mješalicom pa dodajte u šećer i limunov
sok. Tucite na pari žičanom mješalicom dok se masa ne počne zgušnjavati.
Otopite želatinu u dvije žlice hladne vode pa umiješajte u kremu.
Na kraju uribajte limunovu koricu.
Listove torte malo natopite amarettom pa nadjenite kremom od badema.
Prekrijte drugim listom pa prelijte kremom od limuna.
b.jpg)
b.jpg)
b.jpg)
b.jpg)
Uf, izgleda baš slasno!
OdgovoriIzbriši