četvrtak, 9. svibnja 2013.

Pavlova s jagodama





Pripremite:

4 bjelanjka
prstohvat soli
125g šećera
pola žlice gustina
1 žličicu octa

200ml slatkog vrhnja
300g jagoda


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Kada dobijete snijeg, žlicu po žlicu dodavajte šećer. Dobro izmiksajte, da se šećer ne osjeti i da dobijete potpuno glatku, čvrstu masu. Kada odvojite mikser od šauma, trebali bi se na metlicama formirati oštri vrhovi tijesta. 
 

Zatim dodajte ocat i gustin pa lagano miješajte da se izjednači. Na tepsiju obloženu papirom za pečenje nanesite tijesto. (Upotrijebite tepsiju od pećnice.) Tijesto neka bude otprilike 20cm u promjeru. Imajte na umu da će se tijekom pečenja pavlova proširiti.


Stavite u pećnicu zagrijanu na 180C, no zatim smanjite temperaturu na 150C i pecite podlogu oko 60min. Ohladite. Slatko vrhnje istucite u šlag s vanilijom i malo šećera u prahu ili upotrijebite med, sladilo.. Podloga je dosta slatka pa slatko vrhnje ne morate previše zaslađivati. Ukrasite kolač tučenim slatkim vrhnjem i jagodama.


























Nema komentara :

Objavi komentar