Pripremite:
4 bjelanjka
prstohvat soli
125g šećera
pola žlice gustina
1 žličicu octa
200ml slatkog vrhnja
300g jagoda
Pećnicu
zagrijte na 180 stupnjeva. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli.
Kada dobijete snijeg, žlicu po žlicu dodavajte šećer. Dobro
izmiksajte, da se šećer ne osjeti i da dobijete potpuno glatku,
čvrstu masu. Kada odvojite mikser od šauma, trebali bi se na
metlicama formirati oštri vrhovi tijesta.
Zatim
dodajte ocat i gustin pa lagano miješajte da se izjednači. Na
tepsiju obloženu papirom za pečenje nanesite tijesto. (Upotrijebite
tepsiju od pećnice.) Tijesto neka bude otprilike 20cm u promjeru.
Imajte na umu da će se tijekom pečenja pavlova proširiti.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 180C, no zatim smanjite temperaturu na 150C i pecite podlogu oko 60min. Ohladite. Slatko vrhnje istucite u šlag s vanilijom i malo šećera u prahu ili upotrijebite med, sladilo.. Podloga je dosta slatka pa slatko vrhnje ne morate previše zaslađivati. Ukrasite kolač tučenim slatkim vrhnjem i jagodama.
Nema komentara :
Objavi komentar