četvrtak, 18. travnja 2013.

Tart s ananasom




Pripremite:

200g mekog brašna
4 žlice kakao praha
100g šećera
175 g maslaca
1 jaje
malo soli


Izmiješajte prosijan kakao, šećer i brašno,posolite,utrljajte komadiće maslaca i umijesite s jajem.Ako je potrebno dadajte nekoliko žlica ledeno hladne vode.
Odložite u hladnjak.


za nadjev:

400g svježeg ananasa narezanog na kocke
200g šećera
3dl hladne vode
1 zvjezdasti anis
1 vrećica želatine u prahu




Kuhajte na laganoj vatri dok ananas ne omekša. Izvadite anis, štapnim mikserom pretvorite u kašu i umiješajte omekšalu želatinu.





Kalup za pite obložite tijestom, izbockajte  i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.




Neka se hladi oko 10 minuta pa ulijte još topao nadjev. Ohladite izvan hladnjaka.
Ukrasite preljevom od čokolade.







Nema komentara :

Objavi komentar