četvrtak, 28. ožujka 2013.

Tempura




Pripremite:

600g ribe čvrstog mesa  (škarpina, bakalar)
200 ml rižinog piva (može i obično svijetlo lager pivo)
100g brašna
1 malu čašicu sakea
malo soli
ulje za pečenje



Ribu narežite na komade veličine zalogaja, kao palac duge.
Pivo i sake jako ohladite.




Tucite brašno sa pivom i na kraju dodajte sake. Nemojte smjesu tući elektičnom mješalicom nego metlicom.
Zagrijte ulje.



Komade ribe umočite u smjesu i ispecite u ulju. Tijesto treba ostati svijetlo. Vadite ribu na kuhinjski papir.

Smjesa za pečenje mora cijelo vrijeme biti ledeno hladna da bi riba bila hrskava i da ne bi upila ulje.
Imate li više ribe ili  pripremate i povrće ili morske plodove zdjelu sa smjesom za pečenje držite u većoj posudi napunjenoj ledom.










Nema komentara :

Objavi komentar