četvrtak, 7. veljače 2013.

Sočna čokoladna torta bez brašna


Maja prema Jubistachinom receptu


Što sam promijenila:

Umjesto šećera koristila sam 1/2 šalice agave, no u nastavku posta prenosim originalan Jubistachin recept

Pripremite:

150g tamne čokolade
150g maslaca
100g smeđeg šećera
6 jaja
100 g zobenog brašna (sitno mljevenih zobenih pahuljica)
4 žlice kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 mahuna vanilije
marmelada od marelica (za premaz)


Otopiti maslac i čokoladu na laganoj vatri te ostaviti sa strane da se ohlade. Pomiješati zobeno brašno, kakao i prašak za pecivo. Mutiti šećer i jaja dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati vaniliju. Paralelno dodavati otopljenu čokoladu i mješavinu brašna i kakaa pri tome miješajući smjesu mikserom na niskoj brzini. Tijesto staviti u pripremljeni kalup na 180 stupnjeva i peći dok ne bude gotovo (test čačkalicom).


Kada je gotovo izvaditi ga iz pećnice te ostaviti da se hladi. Nakon toga izvaditi ga iz kalupa i premazati prethodno ugrijanom marmeladom (marmeladu ugrijati na laganoj vatri, dodati žličicu vode ako treba). Ostaviti sve zajedno da se malo stegne te servirati.



Važna napomena:

Za sve one koji imaju problema s tolerancijom na gluten zamijeniti zobeno brašno s istom količinom mljevenih badema ili lješnjaka ili provjeriti je li zobeno brašno kontaminirano ili je bezglutensko.





Nema komentara :

Objavi komentar