petak, 1. veljače 2013.

Keksići s komadićima čokolade - Chocolate chip cookies


Maja za Zagreb Chocofest

Pripremite:

150g maslaca
150g šećera (pola smeđi-pola bijeli)
1 jaje
250g glatkog brašna
pola žličice sode bikarbone
prstohvat mljevene vanilije
prstohvat soli
150-200g tamne čokolade


Pećnicu zagrijte na 190C. Omekšali maslac tucite sa šećerom da postane pjenast. Ako upotrijebite smeđi šećer, keksi će biti "žvakastiji" pa sami izaberite kakva vam varijanta više odgovara. 

Dodajte jedno jaje i miksajte, zatim prosijte brašno i sodu bikarbonu. Miksajte ili miješajte spatulom, dodajte vaniliju i sol.
Čokoladu nasjeckajte i umiješajte u smjesu.


Na tepsiju obloženu papirom za pečenje slažite loptaste hrpice. Kekse ne morate oblikovati - tijekom pečenja će se raširiti i spljoštiti. Radi toga između hrpica ostavljajte dovoljno mjesta, kako vam se keksi ne bi slijepili. 



Pecite 8 minuta, zatim izvadite i ohladite na rešetki, da se keksi stisnu i očvrsnu. Pospremite u limenu kutiju.







Nema komentara :

Objavi komentar