nedjelja, 13. siječnja 2013.

Bezglutenski raspuknuti keksi


Maja prema receptu drage Cats  

Pripremite:

150g kokosa
150g čokolade u prahu
150g mljevenih badema (oraha ili lješnjaka)
200g šećera u prahu
3 jaja
prstohvat soli
začini ili ekstrakti po želji
šećer u prahu za uvaljati keksiće


Izmiksajte žumanjke i šećer. Zatim dodajte čokoladu, mljevene bademe i kokos. Bjelanjke istucite u snijeg s prstohvatom soli pa ih lagano umiješajte spatulom u čokoladnu smjesu. Po želji dodajte i začine - cimet, vaniliju, đumbir, koricu naranče, ekstrakte..


Stavite tijesto u hladnjak na bar sat vremena. Od tijesta trgajte komadiće, oblikujte dlanovima u kuglice, zatim uvaljajte u šećer u prahu. Poslažite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 175 stupnjeva.





Nema komentara :

Objavi komentar