četvrtak, 29. studenoga 2012.

Piletina s lanenim sjemenom






Pripremite:

600g piletine od prsa
5 žlica usitnjenog lanenog sjemena
1 žlica brašna
1dl povrtnog temeljca
Pelleov pesto od motara (možete koristiti bilo koji pesto ili usitnjene začine)
maslinovo ulje
sol
papar

1 šalicu bijele riže kratkog zrna
1 šalicu divlje riže
1 stapku mladog komorača


Piletinu narežite na štapiće, posušite, posolite i posipajte brašnom. Ispecite na maslinovom ulju da dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.




Ulje u kojem se peklo meso deglazirajte temeljcem, umiješajte pesto, dodajte laneno sjeme te prokuhajte na laganoj vatri.

Vratite meso u umak.




Skuhajte rižu, svaku zasebno. (Divljoj riži će trebati dvostruko više vremena da se skuha.) Obje vrste blago isperite vodom i pustite da se osuše pa posolite.

Začinite usitnjenim mladim komoračem, maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom, a s ovim prilogom dobro će se slagati i kadulja ili vlasac i cherry rajčice.




Nema komentara :

Objavi komentar