četvrtak, 28. lipnja 2012.

Čokoladni čili keksi s brusnicama


Maja prema receptu Sarah Britton


Pripremite:

1 i ½ šalicu crnog graha (1 manja limenka)
2 žlice kokosovog ulja (ili gheeja)
1/3 šalice kakaa
1/4 žličice krupne morske soli, plus malo za posipanje
1/4 žličice čilija ili kajenskog papra
1/3 šalice meda (ili agave)
2 žlice mljevenog lana (ili 2 jaja)
1 žličica ekstrakta vanilije
1/3 šalice na krupno narezane tamne čokolade od najmanje 80% kakaa
1/4 šalice narezanih suhih brusnica
 
Zagrijte pećnicu na 190C.
Na tepsiju od pećnice stavite papir za pečenje i zamijesite smjesu za kekse. Prvo pomiješajte mljeveni lan, med/agavu i ekstrakt vanilije. Ostavite tu smjesu sa strane da malo stoji, a u blenderu smiksajte grah, kokosovo ulje, kakao, sol i čili/kajenski papar. Zatim dodajte mješavinu lana, meda/agave i ekstrakta vanilije pa dobro promiješajte.

Umiješajte čokoladu i brusnice, a zatim na papiru za pečenje oblikujte kekse. Malo ih poravnajte žlicom i posipajte krupnom solju (mi smo imale sitnu). Ispast će vam oko 9 keksa, promjera 7 cm. Ne morate raditi velik razmak jer se ne povećavaju tijekom pečenja. Pecite ih 15ak minuta.





Broj komentara: 6 :

  1. ovo kradem
    i to već sutra :)

    polly

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš nam je drago! :) Nadam se da će ti se svidjeti.:)

      (Maja)

      Izbriši
  2. Može jedno pitanje nevezano za hranu? Koji lak nosiš na slici? ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da može hehe.:)
      Lak je Rimmel, French Lingerie nijansa, kupljen u Bipi jer nažalost ne drže Rimmel na puno mjesta. Imam još dva u tim "French manicure" nijansama i odlični su. Cijena je oko 30kn.:)

      Ovo je jedan sloj pa ako namažete dva gušći je i malo roskastiji.

      (Maja)

      Izbriši
  3. Ajme, hvala :) Koliko god mi je čokolada zamamna, i nokti su me privukli :) Nije da nisam ovisnica i o čokoladi i o kozmetici :D

    OdgovoriIzbriši