U londonskoj četvrti Knightsbridge osim ekskluzivnih robnih kuća Harrods i Harvey Nichols, skupih dizajnerskih dućana, naći ćete i male zalogajnice, ugodne gostionice i jednu mesnicu na koju želimo skrenuti pozornost.
Ako ste u Londonu turistički i ogladnite u šetnji ovim prelijepim kvartom, samo stotinjak metara od Harrodsa na suprotnoj strani ceste u mirnoj pokrajnoj ulici naći ćete najbolje sendviče koje možete zamisliti.
Ako ste sretnik koji u Londonu ima štednjak na kojemu može kuhati, ne propustite kupiti koji janjeći kotlet ili se razveselite parom kobasica.
Ova obitelj se mesarstvom bavi od 1789.godine kad su u Irskoj pokrenuli prvu mesnicu. Za svaki komad mesa koji kupite dobit ćete točne podatke o sorti, uzgoju i porijeklu. Vlasnik je bio iznimno ljubazan i naravno - informiran do detalja o svakom komadiću mesa, kobasi ili prerađevini koju prodaje.
Probali smo sendviče s pečenom junetinom i oduševili se. But se reže na odreske onoga trenutka kad naručite sendvič. Možete ga, naravno dopuniti po želji, a mi smo ostali samo na mesu, malo blagog senfa i listovima nježne, mlade salate. Meso je meko i nježno, jakog, punog okusa kojega se sjećam iz djetinjstva.
Sva "beef" u mesnici je iz organskog uzgoja iz Irske i Škotske, vlasnici sami provode kontrolirano zrenje i ponose se svojom pečenkom radi koje je mesnica u doba ručka puna poslovnjaka iz okolnih šminkerskih odvjetničkih, financijskih i inih ureda.
Nas su oduševili janjeći kotleti, plećke i butovi već marinirani i spremni za pripremu, narezani na savršene komade, a svaka kupnja ili samo posjeta ovom mjestu uvlači vas u razgovor s nasmijanim O'Sheom koji ima bezbroj savjeta, recepata, preporuka...
Nešto više o njima možete pročitati i na njihovoj stranici.
Raspitivali smo se o porijeklu i uzgoju janjetine na Otoku, kojega su porijekla njihovi janjci i ovce, u čemu je tajna dobrog Irish stewa...
Uživali smo u svakoj minuti razgovora i svakom zalogaju izvrsnih sendviča koje pripremaju.
Nema komentara :
Objavi komentar