četvrtak, 7. srpnja 2011.

ROŠTILJ





Ljeto nam se vratilo.

Temperature se vrte oko tridesetice, više pijemo i manje jedemo, a štednjaci  i pećnice trpe mrke poglede. I da ne bismo živjeli na salatama i nešto malo juhica i brzo zgotovljene tjestenine, imamo divnu pretpovijesnu izmišljotinu – pripremu hrane na žaru.

Malo je toga što ne možete "proroštiljati". Roštilj vole i ribe i meso i povrće i voće, sve vrste kobasica ga obožavaju, a običan "češalj" suhe slanine okrenut na malo žara postaje poslastica pred kojom se svi oblizuju. O ćevapima i pljeskavicama da se i ne govori.


Ako niste sretnik koji ima dvorište, terasu ili prijatelje s roštiljem, nije sve propalo – ima posve pristojnih električnih varijanti koje će i na malom balkončiću dati dobar rezultat samo ako se malo potrudite s predpripremom.


Majka svakog dobrog roštilja je priprema namirnice. Ovdje nećemo o izboru potpale, drva ili ugljena, modelima roštilja i grilova – mi ćemo o hrani.
Pripremite dobre komade mesa ili ribe, nešto malo začina i ulja, malo strpljenja i dobro društvo.

Zabava može početi.



Nema komentara :

Objavi komentar