ponedjeljak, 2. svibnja 2011.

Topli sendviči



Ove sendviče možete pripremiti od ostataka kruha, uskršnje šunke, ali i pečenog ili kuhanog mesa. Ukoliko vam je ostalo i kuhanih jaja, onda ih nasjeckajte u smjesu, a umjesto sirovih jaja za povezivanje dodajte još kiselog vrhnja ili grčkog jogurta.

Pripremite:

12 manjih šnita kruha
2 jaja
1 kiselo vrhnje
150g šunke
150-200g sira (Gouda, Podravac, ali i drugi sirevi po želji, poput mozzarelle..)
5-6 srednje velikih kiselih krastavaca
prstohvat svježe mljevenog papra
začinsko bilje po želji (bosiljak, origano, peršin, vlasac..)


Istucite jaja i kiselo vrhnje, dodajte sitno nasjeckanu šunku, naribani sir i nasjeckane krastavce. Umjesto krastavaca možete upotrijebiti papriku, masline ili neki drugi dodatak po želji. Ako volite ljuto, dodajte i čili papričicu.


Popaprite, dodajte origano i dobro promiješajte. Šnite kruha poslažite u tepsiju od pećnice, na papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite mješavinu. Posipajte s još malo origana. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200C. Prvih 7-8 minuta pecite na opciji gore-dolje, a zatim na opciji ventilator, da sendviči porumene.




Nema komentara :

Objavi komentar