Maja za V-magazin
Pripremite:3 zrele, okrugle rajčice (jabučar)
2 okrugle tikvice
3 žute paprike babure
1 patlidžan (ja ga nisam imala)
1 glavicu luka srebrenca
4 režnja češnjka
nekoliko listova svježe kadulje
timijan
sol
papar
papričice po želji
Povrće dobro operite. Pokušajte nabaviti plodove približno iste veličine. Narežite ploške iste širine, a tikvice i patlidžan nemojte guliti.
Na ulju pirjajte luk i češnjak s malo soli, papra i timijana.
Posudu koja nije odviše široka namažite maslinovim uljem, na dno stavite polovicu smjese luka i češnjaka i slažite "odreske" povrća u niz, jedan za drugim.Kada popunite posudu, pospite odozgo preostali pirjani luk i češnjak, timijan, a između redaka povrća umetnite koji listić kadulje ili ljute papričice, ako volite. Sve još malo posolite i popaprite.
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 20tak minuta.
U redove povrtnih narezaka možete "ugurati" i odreske fete, pršuta ili krumpira.
ovo stvarno predivno izgleda
OdgovoriIzbrišimeni ovo ne izgleda da je zapečeno.
OdgovoriIzbriši