nedjelja, 18. srpnja 2010.

Gazpacho




Pripremite:

1kg zrelih rajčica
2dl povrtnog temeljca
1 crvenu papriku
1 zelenu papriku
2 režnja češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa ili 1 žlicu balzamičnog octa
1 krastavac
1 glavicu luka
sol
papar
bosiljak
peršin


Ogulite rajčice, izvadite im sjemenke, ali sačuvajte sok.



Izmiksajte ih u blenderu, dodajte češnjak i sitno narezanu papriku, ulijte sok koji ste sačuvali i dolijte povrtni temeljac.
Juhu posolite, popaprite i pokrivenu prozirnom folijom ostavite u hladnjak na barem 12 sati.

Ostalo povrće, papriku, luk, krastavac narežite sitno i umiješajte u juhu. Dodajte ulje i ocat. Dolijte 3dl ledene vode i poslužite.




Juhu možete obogatiti prepečenim kruhom ili nasjeckanim tvrdo kuhanim jajima, posuti bosiljkom ili peršinom.
Pustite mašti na volju.



Nema komentara :

Objavi komentar