petak, 18. lipnja 2010.

Punjene tikvice


Maja za V-magazin
Pripremite:

4 srednje velike tikvice
400g mljevenog mesa (puretine, ali može i miješano, po volji)
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
svježi vlasac
bosiljak
sol, papar
kiselo vrhnje
nekoliko žlica mascarponea


Izdubite tikvice, a "lađice" blanširajte u uzavreloj vodi. Kad malo omekšaju, tikvice izvadite i prelijte hladnom vodom.


Nasjeckajte glavicu luka i češnjak, pirjajte na maslinovom ulju, a zatim dodajte meso. Nakon što meso omekša dodajte nasjeckanu srž tikvica i paprike narezane na kockice. Posolite, popaprite, pospite s malo bosiljka. Pirjajte još 10ak minuta da se masa izjednači.


Kad se smjesa dobro prožme, njome napunite "lađice" od tikvica, rasporedite po vrhu malo mascarponea i po žlicu kiselog vrhnja. (Mascarpone možete zamijeniti bilo kojim sirom, po želji.)

Zapecite u pećnici na 180C 20ak minuta.

Pečene lađice posipajte svježim vlascem i poslužite.


Nema komentara :

Objavi komentar