Ako ove zime i tijekom ćudljivog proljeća doista niste jako pretjerali, nekoliko tjedana uživanja u povrću, bijelom mesu, ribi i voću moglo bi vam prijeći u naviku. I to zdravu naviku.
Zašto ne biti vitak, zdrav i sit? Mislite da to nije moguće?
Moguće je jer kvalitetna priprema, malo pažnje pri izboru namirnica i ako niste ljubitelj teretana i sporta, barem nekoliko sati tjedno šetnje ili laganoga trčanja prirodom, promijenit će vam, ako ništa drugo, onda - raspoloženje.
Ako priređujete vrtnu zabavu nemojte "napacati" svinjsku vratinu i kotlete. U marinadu punu mirisnih začina uronite ražnjiće od piletine ili puretine, odreske tune ili gofa, teletinu narezanu na trake koju upletite u pletenicu prije grilanja. Odreske patlidžana i tikvica umotajte u trake puretine, salatu začinite sokom limete i s par žličica maslinovog ulja, ne štedite svježi bosiljak, mladi luk i češnjak... Ni vi, a ni vaši gosti nećete primjetiti da ste obroku prepolovili kalorije i gotovo posve uklonili nezdrave masnoće.
Nemojte se osuditi na bezlične i tragikomične obroke od nekoliko listova salate i pola jabuke jer od toga ćete biti loše volje i gladni. Ponesite na posao nekoliko žlica naribane rotkvice, urežite unutra jabuku, pospite žlicom mljevenog lanenog sjemenja, a sok od pola limuna i malo papra od te čudne kombinacije učinit će jelo posve posebna i jako ugodna okusa.
Ne budite na dijeti, hranite se zdravo - jer svi vole djevojke u ljetnim haljinama.
Nema komentara :
Objavi komentar