četvrtak, 13. svibnja 2010.

Pohana vanil krema



Crema fritta alla Veneziana

Pripremite:

za kremu:

1/2 l mlijeka
4 žumanjka
4 žlice vanil šećera
150 g oštroga brašna
mahuna vanilije
naribana korica jednoga limuna


za paniranje:

10 žlica mrvica bijeloga kruha
1 jaje
limunova korica

Istucite žumanjke s brašnom, šećerom i 2dl mlijeka od pripremljene količine. Ostatak mlijeka zagrijte s razrezanom vanil mahunom.

Na laganoj vatri umiješajte žumanjke i skuhajte kremu. Miješajte 15 tak minuta da se kuha na jako laganoj vatri. Krema treba biti gusta.


Izvadite mahunu vanilije, razlijte kremu da dobijte nekoliko cm debeo sloj i ostavite hladiti barem 3 sata. Najbolje preko noći.
Ohlađenu kremu narežite na ploške.


Pomiješajte mrvice i limunovu koricu, jaje istucite. Ploške kreme stavite u jaje, zatim u mješavinu mrvica i limunove korice.

Kratko prepecite na ugrijanom ulju. Oprezno okrećite lopaticom.
 

Servirajte mlako s kriškom limuna.
 


 

Nema komentara :

Objavi komentar