ponedjeljak, 22. ožujka 2010.

Zapečeni krumpir s mišancijom


Jeka prema receptu Ane U.

Pripremite:

1/2 kg mišancije
700g krumpira
2 jaja
2dl slatkog vrhnja
sol
papar
maslinovo ulje


Iz mišancije izdvojite divlji luk i sutno ga narežite. Ostatak mišancije očistite i prokuhajte 10 minuta u slanoj vodi.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


Krumpir narežite na ploške, izmješajte s divljim lukom, posolite i popaprite. U vatrostalnu posudu koju ste namazali maslinovim uljem, složite na dno polovinu količine krumpira, prekrijte usitnjenom mišancijom, pokapajte maslinovim uljem, prekrijte ostatkom krumpira. Istucite jaja i vrhnje pa prelijte preko složenca.


Poklopite ili prekrijte folijom. Pecite oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite poklopac da jelo dobije privlačnu zlatnu boju.
 

Nema komentara :

Objavi komentar