1kg bundeve
100g šećera
sok i korica 1 limuna
4 jaja
2dl kiselog vrhnja
Ispeći oko 1kg bundeve, skinuti kore, izmiksati u pire.
Dodati 100g šećera, sok i koricu jednog limuna, 4 jaja i 2 dl kiselog vrhnja.
Sve istući u kompaktnu smjesu i uliti u do pola ispečeno tijesto za pite.
Tijesto za pitu:
Pomiješajte šećer, sol i brašno i dodajte na kockice usitnjen hladan maslac, brzo miješajte i zamijesite s jednim jajem i pola dl hladne vode. Brzo umijesite. Ne osvrćite se ako ima malih grudica maslaca. Zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na pola sata.
Tijestom obložite oblik za torte u visini tri prsta, pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Tijesto prije pečenja malo napikajte vilicom, da se ne podigne.
Ulijte nadjev i pecite još 25-35min na 180C.
Nema komentara :
Objavi komentar