četvrtak, 10. rujna 2009.

Starinska punjena paprika



Pripremite:

700g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina/ili samo junetina)
70g sitno nasjeckane pancete
1 veću glavicu luka
2 režnja bijelog luka
10ak žlica riže
nekoliko žlica vode
svježe mljeveni papar
sol
10-12 paprika babura
3 žlice ulja
2-3 žlice brašna
žlicu mljevene crvene paprike
5 žlica pirea od rajčice


Dobro izmiješajte meso, nasjeckani luk, češnjak i pancetu s rižom i nekoliko žlica vode. Posolite, popaprite. Smjesa ne smije biti jako čvrsta pa je nemojte sabijati dok miješate. Ovisno o veličini pripremite 10 do 12 ili više paprika - očistite ih od peteljke i sjemenki, operite i napunite mesom. Nemojte jako nabijati smjesu, ali ipak pripazite da nije prerahla, kako ne bi ispadala iz paprike tijekom kuhanja.


U većoj posudi u kojoj ćete kuhati papriku stavite nekoliko žlica ulja i kad se ugrije lagano zažutite 2-3 žlice brašna. Čim brašno dobije zlatnu boju stavite žlicu crvene paprike, maknite s vatre i nalijte s oko 7dl litre hladne vode u kojoj ste razmutili 5 žlica pirea od rajčice. Dobro istucite pjenjačom i začinite.


Stavite paprike da lagano kuhaju. Potrebno je oko 45 minuta do sat vremena kuhanja na srednje jakoj do laganoj vatri. Poslužite s pireom od krumpira.





Nema komentara :

Objavi komentar