subota, 18. srpnja 2009.

Složenac s tikvicama


Pripremite:

za "bolonjez":

maslinovo ulje
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
400g mljevenog mesa
1 mrkva, naribana
1 tikvica, naribana
3 rajčice
malo domaće kuhane rajčice
bosiljak, timijan
sol
papar


za složenac:

maslinovo ulje
prepečen, narezan patlidžan
3 prepečene, narezane tikvice
1 veći na ploške narezan i kuhan krumpir
malo bešamela (od 1dl mlijeka)
1 loptica mozarelle
malo gorgonzole
muškatni oraščić
sol
papar


Dinstajte meso na luku i češnjaku, dodajte mrkvu, zatim tikvicu i rajčice. Začinite, dinstajte da se sve prožme i ostavite sa strane.
Krumpir narežite na tanke ploške, kratko problanširajte u slanoj vodi.
Patlidžane i tikvice narežite na ploške, prepecite u pećnici poslagane na papiru za pečenje. (Pečem na opciji ventilator, poškropljene maslinovim ulje, posoljene.)


U vatrostalnu, namašćenu posudu slažite red krumpira (posut muškatnim oraščićem), red tikvica, mesa - redoslijedom koji vam paše. (Kod mene je u srednjem sloju patlidžan, a u donjem i gornjem tikvice.)

U međuslojeve po želji stavljati sir (gorgonzolu). Završiti slojem krumpira, napraviti malo bešamela, preliti i poslagati mozzarellu i grogonzolu. Zapeći u pećnici.



Nema komentara :

Objavi komentar