Jeka za V-magazin
12 muških cvjetova tikvice
12 mini mozzarela sireva ili 6 većih
6 ploški pršuta
2 rajčice
nekoliko strukova vlasca
6 žlica parmezana
1 dl maslinovog ulja
dvije žlice narezanog bosiljka/kadulje/začinskog bilja koje volite
papar
sol
Cvjetovima odstraniti peteljke i listiće uz stapku. U svaki cvijet staviti jednu kuglicu mozzarele ili pola veće, malo bosiljka i polovicu ploške pršuta smotane u mali paketić. Cvijet stisnuti pri vrhu i zavezati vlascem.
Ako nemate vlasca, dovoljno je malo zakrenuti latice.Na dno vatrostalne plitke posude ili pleha koji ste namazali maslinovim uljem po želji složite i rajčice narezane na tanke kolutove, lagano ih posolite pa složite cvjetove.
Pecite 20 minuta na 180 C, a pet minuta prije kraja pečenja pospite jelo parmezanom. Poslužite samo uz ciabattu ili tjesteninu.
Uz ovo jelo odlično će goditi rashlađen traminac ili graševina.
b.jpg)
Kako divno sputani, zarobljeni cvjetovi.
OdgovoriIzbrišiNapaljujuće.... :))
Jest- mozzarella s malo bosiljka (po želji pršut) su prava kombinacija, a ne gorgonfrikinzola.... lol
if u know why I said it.. ;)
DD
ovom gore je sve napaljujuće :)
OdgovoriIzbrišipozdrav,
s
s,
OdgovoriIzbrišisuper ti je komentar...
Mozda drugi put bude i nesto vezano uz jela! ;)
pozz.
es