srijeda, 18. srpnja 2018.

Šnenokle ili paradižot


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Šnenokle ili paradižot svi smo jeli vjerojatno bezbroj puta u djetinjstvu, no s vremenom su kod većine sve rjeđe na stolu pa tako i kod mene. Doista se ne sjećam kad sam taj desert posljednji put pripremala. Jednostavan je i dosta brzo gotov, samo se treba strpiti da se ohladi. Možete ga poslužiti s nasjeckanom čokoladom ili samo posipanog kakaom, ali ga obogatiti i nekim voćem ili keksima.

Pripremite:

4 veća ili 6 manjih jaja
1l mlijeka
mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
4-6 žlica šećera ili sladila koje zamjenjuje tu količinu šećera
2 žlice gustina (ako volite rjeđu kremu, izostavite)
50g tamne čokolade


Mlijeko stavite u posudu debljeg dna. Ostavite na srednje jakoj vatri.
Bjelanjke istucite u snijeg. Kad mlijeko uzavri, smanjite temperaturu i žlicom grabite knedle. Spuštajte ih u mlijeko, ali nemojte pretrpavati, da im ostane dovoljno prostora jer će tijekom kuhanja rasti. Vjerojatno će vam biti teško okretati ih, ali pomozite si tako da knedle prelijete s malo mlijeka pa ih zatim preokrenete. Kuhajte ih 30 sekundi sa svake strane. Vadite ih šupljikavom žlicom u jednu veću posudu ili nekoliko manjih posudica. Kad skuhate sve knedle, skuhajte kremu.


Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom i vanilijom, po želji dodajte gustin. Ukuhajte u uzavrelom mlijeku i kad dobijete dovoljno gustu kremu, prelijte po knedlama. Ja ih poslužujem u posudicama, ali možete ih servirati i u jednoj velikoj zdjeli pa kasnije grabiti žlicom u posudice. Ostavite da se dobro ohlade i ukrasite nasjeckanom tamnom čokoladom.
 
 
 
 
 

Nema komentara :

Objavi komentar