Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Tiramisu ili volite ili ne volite. Znam da mnogima ne paše kava u
slasticama, a ukoliko ste takvi, kavu u ovom receptu preskočite i
zamijenite je nekim voćnim sokom ili likerom, ako vam to vaša prehrana
dopušta. To onda više i nije tiramisu, ali bit će neka vaša varijanta
torte sa sirom. U ovoj torti je krema bez jaja, no oni koji se hrane po
LCHF principu i htjeli bi kremu s jajima, neka se strpe do idućeg
recepta za slasticu s takvom kremom.
4 srednje velika jajeta
60g erythritola u prahu (možete upotrijebiti xylitol, sladilo ili steviju)
prstohvat soli
125g mljevenih badema ili lješnjaka
Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup za tortu promjera 20cm obložite papirom za pečenje.
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke tucite s erythritolom u prahu, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Bjelanjke
istucite s prstohvatom soli, lagano spatulom pomiješajte sa žumanjcima,
a zatim dodajte mljevene bademe. Pecite 15 minuta i ohladite.
Skuhajte kavu, zasladite je sladilom i po želji dodajte malo ruma ili arome ruma.
za kremu:
500g mascarpone sira
200ml slatkog vrhnja za šlag
steviju ili xylitol
prstohvat vanilije u prahu
žlicu kakao praha
Istucite slatko vrhnje i sladilo u šlag, dodajte mascarpone sir i vaniliju. Miksajte da dobijete prozračnu kremu. Kušajte pa po potrebi još zasladite.
Biskvit
prerežite, poprskajte kavom. Premažite s pola kreme, poklopite
biskvitom. Ponovo poprskajte kavom i premažite kremom. Posipajte kakaom u
prahu i ohladite.
Nema komentara :
Objavi komentar