Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Oni
koji me prate znaju da mi kuhanje nije struka, već drag hobi pa zato
kad god mogu kuham za prijatelje i obitelj. Jedno od takvih druženja
obilježili su ovi odležani steakovi i zapečena brokula. S obzirom da dio
društva jede LCHF, dio jede normalno, radila sam dva priloga. Uz
zapečenu brokulu imali smo i njoke s gorgonzolom, no recept za njih ću
podijeliti na blogu nekom drugom prilikom. Nas četvero odlično se
zabavilo tu večer i svega je bilo taman dovoljno za četiri prosječno
gladne odrasle, neozbiljne osobe.:))
Odležane
juneće steakove donio je naš prijatelj Rudi, a odležali su tjedan dana u
ulju, nakon čega sam ih pekla na grill tavi. Od začina sam upotrijebila
samo sol i svježe mljeveni papar jer je meso bilo toliko mekano i
ukusno da nije bilo potrebe za drugim začinima. Pekla sam ih po željama, od medium rare do medium.
800g očišćene brokule
2 jaja
100ml slatkog vrhnja (onog za šlag, nezaslađenog)
100g sira po želji (gouda)
2 žlice parmezana
60g špeka
sol
svježe mljeveni papar
Brokulu kratko skuhajte u uzavreloj vodi. Pripazite da se ne raskuha, s obzirom da mora još i u pećnicu. Istucite jaja sa slatkim vrhnjem. Dodajte malo soli i papra.
Poslažite brokulu u namašćenu tepsiju, posipajte naribanim sirom i parmezanom. Prelijte istučenim jajima i odozgo poslažite narezani špek. Po potrebi još malo začinite.
Zapecite 15ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Upalite opciju ventilator i pecite još 5 minuta, da špek pozlati.
Nema komentara :
Objavi komentar