subota, 5. svibnja 2018.

Dinamični kvartet, odležani steakovi i zapečena brokula (LCHF)


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Oni koji me prate znaju da mi kuhanje nije struka, već drag hobi pa zato kad god mogu kuham za prijatelje i obitelj. Jedno od takvih druženja obilježili su ovi odležani steakovi i zapečena brokula. S obzirom da dio društva jede LCHF, dio jede normalno, radila sam dva priloga. Uz zapečenu brokulu imali smo i njoke s gorgonzolom, no recept za njih ću podijeliti na blogu nekom drugom prilikom. Nas četvero odlično se zabavilo tu večer i svega je bilo taman dovoljno za četiri prosječno gladne odrasle, neozbiljne osobe.:))


Odležane juneće steakove donio je naš prijatelj Rudi, a odležali su tjedan dana u ulju, nakon čega sam ih pekla na grill tavi. Od začina sam upotrijebila samo sol i svježe mljeveni papar jer je meso bilo toliko mekano i ukusno da nije bilo potrebe za drugim začinima. Pekla sam ih po željama, od medium rare do medium.

Pripremite:

800g očišćene brokule
2 jaja
100ml slatkog vrhnja (onog za šlag, nezaslađenog)
100g sira po želji (gouda)
2 žlice parmezana
60g špeka
sol
svježe mljeveni papar


Brokulu kratko skuhajte u uzavreloj vodi. Pripazite da se ne raskuha, s obzirom da mora još i u pećnicu. Istucite jaja sa slatkim vrhnjem. Dodajte malo soli i papra.


Poslažite brokulu u namašćenu tepsiju, posipajte naribanim sirom i parmezanom. Prelijte istučenim jajima i odozgo poslažite narezani špek. Po potrebi još malo začinite.


Zapecite 15ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Upalite opciju ventilator i pecite još 5 minuta, da špek pozlati.



Nema komentara :

Objavi komentar