četvrtak, 13. travnja 2017.

Blitva s prosom




Pripremite:

1 svežanj blitve (oko 400g)
pola šalice prosa
maslinovo ulje
sol
papar


Očistite blitvu pa kuhajte 5-10 minuta u zasoljenoj vodi. Za posve mladu blitvu dovoljno je 5 minuta. Čvršće listove kuhajte malo duže. Procijedite pa prelijte ledenom vodom da blitva zadrži lijepu boju.



U posudi debljeg dna zagrijte 1 žlicu maslinova ulja dodajte proso, malo posolite, promiješajte pa zalijte s 4 dl vode. Kuhajte 10tak minuta.



Blitvu usitnite pa dodajte proso. Začinite maslinovim uljem i paprom. Dodajte malo češnjaka ili timijana ili naribajte malo muškatnog oraščića.
Ovako pripremljenu blitvu s prosom možete poslužiti kao samostalno jelo ili uz lignje, ribu ili kuhano meso.







Nema komentara :

Objavi komentar