ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Junetina na grčki - stifado


Jeka prema receptu iz kuharice Vefa's kitchen

Pripremite:

800g do 1kg junećeg buta
pola kg ljutike
2-4 mesnate crvene paprike
1 glavicu češnjaka
3-4 oguljene rajčice
2 lista lovora
pola litre vina (frankovka, plavac...)
sol
papar
maslinovo ulje
prstohvat šećera


Na ugrijanu ulju karamelizirajte ljutiku s prstohvatom šećera pa dodajte papriku i ostalo povrće. 


Izvadite povrće, držite ga na toplom pa na ulju kratko prepecite juneće odreske koje ste prethodno posolili i blago pobrašnili. 
Uljem iz tave namažite vatrostalnu posudu i poslažite meso, povrće, listove lovora, prelijte preostalim umakom u kojem se peklo povrće i meso, ubacite lovor, malo posolite i popaprite. Prelijte vinom.


Pecite prvih 10 minuta u pećnici ugrijanoj na 200C, pa smanjite na 180 i pecite još 20 minuta pod poklopcem, a zadnjih 15 minuta uklonite poklopac. Uz ovo jelo dovoljni su neki bogat punozrnati kruh i salata.







Nema komentara :

Objavi komentar