subota, 2. srpnja 2016.

Salata od pečene paprike, kozjeg sira i maslina


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Pripremite:

12 pečenih rog paprika
150g kozjeg sira
10ak ili više crnih maslina
2-3 režnja češnjaka
par listova bosiljka
maslinovo ulje
po želji malo kvasine ili drugog octa po izboru
himalajsku sol
svježe mljeveni papar


Paprike operite i poslažite u veliku tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje. Podlijte s malo vode. Pecite na 200C dok paprike ne omekšaju, 30ak do 40 minuta. 


Pokrijte ih folijom, ohladite, zatim ogulite i odstranite sjemenke. (Ako papriku ne trebate odmah, ispecite je, ohladite i zamrznite s kožom. Takvu ćete kasnije puno lakše guliti.)

Kozji sir narežite na trokutiće, češnjak sitno nasjeckajte. Pomiješajte s pečenom paprikom. 


Dodajte masline, bosiljak i prelijte maslinovim uljem i octom. Možete dodati i malo tekućine od pečenja paprike. Blago posolite, popaprite. Stavite u hladnjak, da se okusi prožmu pa poslužite.





4 komentara :

  1. Fantastična salata!. I sve što volim u njoj. Nekad su ovakve stvari dovoljne da zadovolje sve ukuse.I hvala za ovaj savet o zamrzavanju. Ja kad je pečem, obično ostavim duže vreme da stoji i onda se prilično lako oljušti. Inače ostavljam prženu papriku oljuštenu u marinadi od belog luka i maslinovog ulja u frizu , da se nadje kad je van sezone, jer ovde dostigne onda astronomske cene po komadu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se. :)
      Tako ih i ja pokrijem folijom pa gulim kad radim odmah salatu, ali svake godine ispecem par kilograma paprike i odmah svu zamrznem. Poslije se jako lako gule, a imamo ih onda zimi i kad god pozelimo. :)

      (Maja)

      Izbriši
  2. Ovo je baš jkao za mene obožavam pečenu papriku.

    OdgovoriIzbriši