ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

Tortelloni



Pripremite:

za tijesto:

400g oštrog brašna
4 jaja
2 žlice maslinova ulja
pola žličice soli
1 žlicu sitno narezane kadulje


Istucite malo jaja, posolite brašno, dodajte kadulju pa umijesite glatko tijesto pomalo dodavajući ulje. Ostavite u hladnjaku na najmanje pola sata.





Razvucite tijesto valjkom ili u stroju za tjesteninu. Ponavljajte preklapajući tijesto dok ne dobijete podatnu svilenkastu strukturu. Režite kvadrate 12x12cm.


za nadjev:

300g ricotta sira
malo crvene paprike
sol
usitnjenu kadulju


Na svaki kvadrat stavite žličicu posoljena sira, malo posipajte paprikom i kaduljom. Preklopite u trokut, pritisnite malo spojeve pa dulje krakove spojite u mali "repić".




Kuhajte u slanoj vodi oko 8 minuta. Kuhane prelijte s 4 žlice maslinova ulja. Poslužite s umakom od rajčice ili s malo maslinova ulja i naribanog sira.










Nema komentara :

Objavi komentar