subota, 21. svibnja 2016.

Čokoladni kolač s makom i kruškama




Pripremite, za kalup od 22cm:

250g tamne čokolade
100g maslaca
4 jaja
75g šećera
125g maka
malo vanilije u prahu
2 žlice ruma
3 srednje velike kruške


Na laganoj vatri, u vodenoj kupelji otopite čokoladu i maslac. Malo ohladite.
Jaja razdvojite i žumanjke istucite sa šećerom u pjenastu svijetlo-žutu smjesu. U drugoj posudi istucite bjelanjke u snijeg.
Polako ulijevajte otopljenu čokoladu u žumanjke i cijelo vrijeme miksajte. Dodavajte mak i lagano miksajte pa dodajte i vaniliju i rum.

Na kraju spatulom umiješajte bjelanjke i ujednačite smjesu, ali nemojte prejako miješati da ne izbijete zrak iz bjelanjaka.



Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup ili kalup obložen papirom za pečenje. Odozgo poslažite kruške, očišćene, oguljene i narezane na četvrtine. Pecite 30-40min u pećnici zagrijanoj na 180C. Kad je kolač pečen kruške premažite kiselkastim pekmezom. Po želji posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.






Nema komentara :

Objavi komentar