subota, 18. srpnja 2015.

Shurit ads - Juha od leće i češnjaka


Shurit ads poznata je egipatska juha od leće, koja se poslužuje uz kriške limuna. Tipično je jelo egipatske kuhinje, bogate legumima, povrćem i začinima.


Pripremite:

400g oljuštene crvene ili zelene leće
2L kokošje juhe
3 glavice luka ili svežnjić mladog luka
2 rajčice
4 režnja češnjaka
2 žlice maslaca
1 žličicu soli
1 navršak noža svježe mljevenog papra
2 žličice mljevenog kumina
korijander


Leću operite, a juhu uskuhajte. Ogulite luk, dvije glavice narežite na četvrtine, a treću nasjeckajte na sitne kockice. Rajčice ogulite i narežite na četvrtine, a češnjak sitno nasjeckajte.




Leću, luk narezan na četvrtine, češnjak i rajčice stavite u uzavrelu juhu i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 45min. Ako želite, možete dodati i malo mrkve ili drugog povrća po želji.




U tavi rastopite pola žlice maslaca i uz često miješanje prepržite luk narezan na kockice. Povrće u juhi možete usitniti štapnim mikserom, dodajte sol, papar i kumin. Prije posluživanja umiješajte ostatak maslaca i preprženi luk, posipajte korijanderom.




1 komentar :

  1. volim leću na sve načine i ovako slično ju često pripremam,a idući put ću slijediti tvoj recept pa ćemo vidjeti...iskreno nisam znala da ju serviraju uz kriške limuna,ali zvuči zanimljivo pa vrijedi isprobati

    OdgovoriIzbriši