Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:
pola šalice sirove heljde (ne pržene kaše)
2 šalice vode
steviju ili sladilo po želji
začine (cimet, vanilija, kardamom, tahini..)
Prepržite heljdu na tavi pet minuta, prelijte je vodom i smiksajte u blenderu, procijedite, začinite po želji.
Sirovu heljdu ne morate pržiti, nego je možete namakati. Ostavite je bar osam sati prelivenu vodom pa je zatim blendajte.
Mlijeko se može napraviti i od kuhane heljde, no meni su draže prethodno navedene opcije jer je mlijeko od kuhane heljde dosta kompaknto i hladetinasto.
Zasladite medom, javorovim sirupom, kokosovim šećerom ili stevijom. Možete upotrijebiti cimet, vaniliju, kardamom ili neku drugu kombinaciju začina koja vam se sviđa.
Super ideja!
OdgovoriIzbrišiHvala, draga Džoli! :) Meni se jako sviđa. :)
Izbriši(Maja)