srijeda, 15. travnja 2015.

Mlijeko od heljde



Pripremite:

pola šalice sirove heljde (ne pržene kaše)
2 šalice vode
steviju ili sladilo po želji
začine (cimet, vanilija, kardamom, tahini..)


Prepržite heljdu na tavi pet minuta, prelijte je vodom i smiksajte u blenderu, procijedite, začinite po želji.

Sirovu heljdu ne morate pržiti, nego je možete namakati. Ostavite je bar osam sati prelivenu vodom pa je zatim blendajte.

Mlijeko se može napraviti i od kuhane heljde, no meni su draže prethodno navedene opcije jer je mlijeko od kuhane heljde dosta kompaknto i hladetinasto.




Zasladite medom, javorovim sirupom, kokosovim šećerom ili stevijom. Možete upotrijebiti cimet, vaniliju, kardamom ili neku drugu kombinaciju začina koja vam se sviđa.




2 komentara :