petak, 13. veljače 2015.

Zobeno-ječmeni keksi s bijelom čokoladom i brusnicama


Maja za Zagreb Coffee&Chocofest

Pripremite:

120g sitnih zobenih pahuljica
80g ječmenih pahuljica
pola žličice cimeta
2 žličice praška za pecivo
70g bijele  čokolade
70g suhih brusnica
60g maslaca
60g smeđeg šećera
2 jaja


Pomiješajte pahuljice, prašak za pecivo, cimet, narezanu čokoladu i brusnice. Sa strane istucite šećer s omekšalim maslacem pa dodajte jaja.
Umiješajte mokre u suhe sastojke, da dobijete kompaktniju smjesu.




Žlicom za sladoled grabite i slažite hrpice na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Dobivene kupole malo spljoštite vlažnim prstima.
Pecite 12min na 180C. Izvadite iz pećnice i ostavite kekse da se ohlade na tepsiji pa ih pospremite u limenu kutiju.








Nema komentara :

Objavi komentar