Pripremite:
400 – 500g (dvije deblje stapke) poriluka
200g riže za rižota
1dl bijelog vina
maslinovo ulje
sol
papar
Poriluk
operite, uklonite vanjske listove pa narežite na kolutove od oko 4 cm
širine. Od jedne stapke odrežite svijetlozeleni dio stabljike i narežite
je na uske štapiće. Zagrijte ulje i dinstajte poriluk nekoliko minuta, dodajte rižu, posolite, pa miješajte da se riža obloži masnoćom.
Ulijte
pola količine vina pa na laganoj vatri miješajte da se riža kuha u malo
umaka. Popaprite svježe mljevenim paprom. Bit će dovoljno između 12-15
minuta pirjanja s podlijevanjem vinom da se riža skuha i rižoto postane
kremast.
Ako riža upije svu tekućinu možete dodati i malo mlake vode
dok se kuha. Servirajte s listićima svježeg poriluka.
Čist račun, duga ljubav:
Poriluk- 5-6 kn
Riža - oko 6 kn
Vino - 8 kuna
Ukupno: 20kuna
Nema komentara :
Objavi komentar