utorak, 23. prosinca 2014.

Oslić na bijelo



Pripremite:

500g smrznutih fileta oslića
200g krumpira
1 glavicu luka
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
Sol
 papar
1/2 dl  bijeloga vina
20tak zelenih maslina


File kratko prokuhajte u zasoljenoj vodi. Krumpir skuhajte pa gnječilicom načinite pire.
Sitno nerežite luk i češnjak pa pirjajte na maslinovu ulju da posve omekša. Pazite da ostane svijetlo.




Dodajte oslić natrgan na sitne komadiće, posolite i podlijte vinom. Pirjajte još 10tak minuta. U mlaku ribu umiješajte krumpir i mješanjem napravite ujednačenu smjesu.
Poslužite kao namaz uz masline na crnome kruhu ili kao predjelo uz salatu.




Čist račun, duga ljubav:

Oslić - 27 kuna
Luk - 0,50 kuna
Češnjak - 1 kuna
Vino - 4 kune
Krumpir - 2 kune
Masline - 10 kuna

Ukupno: cca 48 kuna



Nema komentara :

Objavi komentar