utorak, 23. prosinca 2014.
Oslić na bijelo
Pripremite:
500g smrznutih fileta oslića
200g krumpira
1 glavicu luka
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
Sol
papar
1/2 dl bijeloga vina
20tak zelenih maslina
File kratko prokuhajte u zasoljenoj vodi. Krumpir skuhajte pa gnječilicom načinite pire.
Sitno nerežite luk i češnjak pa pirjajte na maslinovu ulju da posve omekša. Pazite da ostane svijetlo.
Dodajte oslić natrgan na sitne komadiće, posolite i podlijte vinom. Pirjajte još 10tak minuta. U mlaku ribu umiješajte krumpir i mješanjem napravite ujednačenu smjesu.
Poslužite kao namaz uz masline na crnome kruhu ili kao predjelo uz salatu.
Čist račun, duga ljubav:
Oslić - 27 kuna
Luk - 0,50 kuna
Češnjak - 1 kuna
Vino - 4 kune
Krumpir - 2 kune
Masline - 10 kuna
Ukupno: cca 48 kuna
Oznake:
*Jeka
,
Blagdani
,
Miris mora
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar