nedjelja, 9. studenoga 2014.

Piletina sa smokvama i rogačem



Pripremite:

600g pilećeg filea
100g suhih smokava
1 mahunu rogača
1,5 dl bijelog vina
1/2 male žlice škrobnog brašna
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni papar
svježi korijander ili peršin


Namočite rogač u toploj vodi nekoliko sati. Narežite piletinu na manje odreske, posolite. Zagrijte maslinovo ulje pa prepecite meso  da dobijete zlatnu boju, odložite na toplo.
Narežite smokve i rogače. Na ulju na kojemu ste pekli meso prepecite rogač narezan na štapiće.


Dodajte smokve pa zalijte vinom. Deglazirajte, pa vratite meso u umak. U malo vina razmutite  škrobno brašno i umiješajte u umak.  Malo prokuhajte na jako laganoj vatri.
Želite li naglasiti slatkoću smokava i opori okus rogača dodajte malo ljute papričice.








Nema komentara :

Objavi komentar