nedjelja, 9. studenoga 2014.
Piletina sa smokvama i rogačem
Pripremite:
600g pilećeg filea
100g suhih smokava
1 mahunu rogača
1,5 dl bijelog vina
1/2 male žlice škrobnog brašna
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni papar
svježi korijander ili peršin
Namočite rogač u toploj vodi nekoliko sati. Narežite piletinu na manje odreske, posolite. Zagrijte maslinovo ulje pa prepecite meso da dobijete zlatnu boju, odložite na toplo.
Narežite smokve i rogače. Na ulju na kojemu ste pekli meso prepecite rogač narezan na štapiće.
Dodajte smokve pa zalijte vinom. Deglazirajte, pa vratite meso u umak. U malo vina razmutite škrobno brašno i umiješajte u umak. Malo prokuhajte na jako laganoj vatri.
Želite li naglasiti slatkoću smokava i opori okus rogača dodajte malo ljute papričice.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Mesina i prilozi
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar