petak, 7. studenoga 2014.

Integralne baklava rolice s rogačem i jabukama


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak

Pripremite:

1 paket od 10 integralnih kora
200g preprženih lješnjaka
50g rogača
3 srednje velike jabuke
pola žličice cimeta
kiselkasti pekmez po želji
50g maslaca

za preljev:

500ml vode
200g šećera
100g meda
kore od jabuka koje ste upotrijebili u punjenju
1 limun


U tepsiju od pećnice stavite lješnjake i kratko ih pecite, na 160C. Zatim malo ohladite pa sameljite prepržene lješnjake, pomiješajte ih s rogačem i dodajte naribane jabuke i cimet. Kore od jabuka sačuvajte za preljev.

U nadjev po želji možete staviti pekmez, ja sam upotrijebila Pelleov pijani džem od naranče i kumkvata.



Stavljajte nadjev uz rub kore, pazite da ne bude deblji od malog prsta i motajte da dobijete dugački valjak. Slažite jedan pokraj drugog. Prerežite, da dobijete rolice dužine palca, premažite maslacem i pecite 35min na 180C.




Dok se rolice peku, pripremite preljev. U pola litre vode otopite šećer i med, dodajte kore od jabuka i limun narezan na kriške. Ispečene rolice zalijte preljevom i ostavite da se ohlade.







2 komentara :

  1. Isprobala sam ovaj recept. Savršeno nešto! Oduševljena sam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago, s obzirom da sam to ja "skemijala" od meni dragih sastojaka hehe. :*

      (Maja)

      Izbriši