nedjelja, 26. listopada 2014.

Soda bread s kefirom i bučinim brašnom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

500g glatkog brašna
oko 100g brašna po želji (ja sam upotrijebila ono od bučinih sjemenki, ali možete staviti integralno, raženo, rogač..)
1 žličicu sode bikarbone
1 žličicu soli
4-5 dl domaćeg ili kupovnog kefira (možete upotrijebiti i jogurt)
2-3 žlice maslinovog ili nekog drugog ulja
(sjemenke po želji)


Zagrijte pećnicu na 180C.
Pomiješajte brašna, sodu bikarbonu i sol. Dodajte kefir i maslinovo ulje pa zamijesite tijesto. Možete dodati sjemenke po izboru (lanene, bučine, sezam, suncokretove), ali možete ih i izostaviti. Ako vam tijesto bude preljepljivo pod rukom, dodajte još malo brašna. Namastite posudu za pečenje, oblikujte rukama kruh i stavite ga u posudu.



Stavite kruh u pećnicu i pecite 40ak minuta. Kruh zatim izvadite iz pećnice i zamotajte u krpu.

Poslužite ga uz varivo, s namazima, sirevima.. Ja sam ga ovaj put poslužila s poširanim jajima i Pelleovim ljutim manastirskim pinđurom.











Nema komentara :

Objavi komentar