Pripremite:
4 veće jabuke (reske s manje šećera)
3 ljutike
1dl bijelog vina
100g maslaca
1 veliku žlicu ribanog hrena
1 žlicu istučenih sjemenki korijandra
sol
1 žlicu kiselog vrhnja
Ogulite
jabuke i narežite na tanke kriškice, ljutiku usitnite. Pirjajte jabuke i
ljutiku na rastopljenom maslacu na laganoj vatri da jabuke ne izgube
svijetlu boju, podlijevajte vinom.
Kad sve omekša dodajte hren, posolite i ohladite pa sve usitnite štapnim mikserom. Umiješajte vrhnje i istučeni korijander.
Kad sve omekša dodajte hren, posolite i ohladite pa sve usitnite štapnim mikserom. Umiješajte vrhnje i istučeni korijander.
Ovaj pire je izvrstan uz sve vrste mesa kao prilog ili namaz za kanapee.
Možete mu dodati i usitnjen svježi korijander.
Nema komentara :
Objavi komentar