Pripremite:
3 zrele, slatke kruške
3 žlice maslaca
pola šalice šećera (oko 100g)
2 štapića cimeta
1 mahunu vanlije
brandy, po želji
250g mascarponea
Kruške ogulite i raspolovite, uklonite sjemenke iz sredine.
U široj tavi debljeg dna na laganoj vatri rastopite maslac (2-3 minute) pa dodajte šećer. Šećer ravnomjerno posipajte u tankom sloju. Kada se rastopi, dodajte 2 štapića cimeta i unutrašnjost mahune vanilije. (Malo vanilije ostavite za mascarpone.). Po karamelu rasporedite kruške.
Ostavite kruške da krčkaju u karamelu 7-10min na laganoj vatri. Pripremite mascarpone. Izmiksajte ga s malo vanilije i po želi zasladite, ali ipak nemojte previše s obzirom da je karamel jako sladak. Umjesto mascarponea možete upotrijebiti ricottu ili neki manje mastan kremast sir.
Kruškama na kraju možete dodati malo brandyja. Ukoliko ste vični, zapalite ga i kratko flambirajte kruške.
Nema komentara :
Objavi komentar