nedjelja, 12. listopada 2014.

Junetina u umaku od suhih rajčica




Pripremite:

800g junetine od buta
4 glavice ljutike
1 svježu žutu papriku
4 suhe rajčice
maslinovo ulje
1dl bijelog vina
sol
papar


Narežite odreske na komade veličine zalogaja, pa ih posolite i potucite batom za meso. Blago ih popaprite pa naglo prepecite na zagrijanu ulju da dobiju rumenu boju. Izvadite ih pa odložite na toplo.


Na ulje dodajte usitnjenu ljutiku i papriku, pirjajte pomalo dolijevajući vinom. Kad povrće omekša dodajte narezanu suhu rajčicu. Malo prepecite da rajčica pusti okus, vratite meso u umak. Zalijte vinom i pirjajte na laganoj vatri oko pola sata.


Pržene rezance napravite od:

3 jaja
malo soli
1 i pol dl vode
1 žlica brašna
3 žlice maslinova ulja


Istucite u homogeno tijesto gušće nego za palačinke, a ipak tekuće.
Veliki pleh namažite uljem pa izlijte tijesto. Pecite 5-7 minuta na 190 stupnjeva.



Čim izvadite tijesto iz pećnice prekrijte alu folijom. Nakon 10 minuta tijesto savijte u rolu i narežite u rezance. Tijesto možete peći i na tavi.



















Nema komentara :

Objavi komentar