četvrtak, 25. rujna 2014.

Švicarski mliječni kruh - Zopf



Pripremite, za 2 kruha:

1kg brašna
1 žličicu soli
1 žličicu šećera
125g maslaca
7g suhog kvasca ili 20g svježeg
6.5-7 dl toplog mlijeka
1 jaje i žličicu slatkog vrhnja za premazivanje


Prosijte brašno u veću posudu, dodajte šećer, sol i kvasac. Mlijeko malo zagrijte i u njemu otopite maslac pa ulijte u brašno.
Zamijesite tijesto. Ako mijesite uz pomoć miksera, trebat će vam 5-10 minuta, a ručno nešto duže. Ostavite pokriveno u namašćenoj posudi i ostavite da se diže bar sat vremena.




Podijelite tijesto u dva dijela. Zatim svaki dio podijelite po želji u dva dijela i formirajte 30ak cm duge "kobasice". Prepletite ih kao na linku 1 i 2, stavite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i poprskajte vodom. Ostavite da se dižu još sat vremena pa premažite mješavinom od jajeta i slatkog vrhnja.




Pecite 45-55 minuta u pećnici zagrijanoj na 200C. Ostavite da se ohladi pa poslužite s namazom ili paštetom po želji, poput Pelleove, od vepra i patke.













Nema komentara :

Objavi komentar