subota, 30. kolovoza 2014.
Lisičarke na kruhu
Pripremite:
250g lisičarki
4 glavice ljutike
2 žlice maslinova ulja
1/2 avokada
1 žlicu punomasnog kiselog vrhnja (ili grčkog jogurta)
1 žlicu svježeg sira
sol
papar
bosiljak
Gljive obrišite papirnim ubrusom odstranjujući ostatke zemlje pa ih narežite na veće komade. Na maslinovu ulju pirjajte sitno narezanu ljutiku. Kad omekša dodajte gljive i pirjajte još 5-7 minuta. Blago posolite i popaprite.
Avokadu izdubite meso pa ga izgnječite vilicom ostavljajući malo krupnije komadiće. Umiješajte sir i vrhnje, posolite pa izjednačite kremu.
U pola kreme od avokada dodajte pola od količine pirjanih lisičarki. Tostirajte kruh pa jedan dio namažite kremom od avokada s dodanim gljivama, a drugi dio namažite avokado kremom i na nju složite preostale gljive.
Posipajte svježim bosiljkom.
Oznake:
*Jeka
,
Sla(s)no
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Moje omiljene pečurke,koje ovde vrlo retko andjem sveše i koje me što Englezi kažu koštaju hand and leg!Z avidim vam!
OdgovoriIzbrišiBaš sam danas kupila lisičarke na placu (s namjerom da ih prvi put probam) i naiđem na ovaj recept.Sve izgleda baš po mom guštu. Javim kako je ispalo ;)
OdgovoriIzbrišiJedva čekamo dojavu.
OdgovoriIzbriši:)
Jeka