srijeda, 9. srpnja 2014.

Pileća salata s tjesteninom i povrćem



Pripremite, za 4 osobe:

4 pileća filea
2 crvene rog paprike
1 zelenu papriku baburu
1 veći krastavac
2 srednje velike mrkve
pola glavice mladog kupusa
300g suhe tjestenine (fusilli ili penne)
mladi luk ili glavicu ljubičastog luka
peršinovo lišće

za preljev:

200ml grčkog jogurta
2 žlice maslinovog ulja
sok i korica neprskanog limuna ili 2 žlice octa
sol
mljevenu čili papričica ili svježe mljeveni papar


Prepecite piletinu na grill tavi i ostavite da se ohladi. Možete je prije pečenja uvaljati u začine po želji - chili, curry, garam masala..

Skuhajte tjesteninu, ocijedite i ohladite.



Povrće operite i narežite. Krastavac prepolovite po dužini i žličicom izdubite sjemenke. Papriku, mrkvu i kupus narežite na trakice.
Možete dodati i mladi luk ili ljubičasti luk.

Pomiješajte tjesteninu i narezano povrće, dodajte narezanu piletinu. Dodajte preljev i dobro promiješajte. Posipajte nasjeckanim peršinom.




Nema komentara :

Objavi komentar