Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:
220g zobenog brašna
50g mljevenih badema ili lješnjaka
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda (možete upotrijebiti smeđi šećer ili sladilo)
2 žličice praška za pecivo
1 jaje
po potrebi malo mlijeka
7 srednje velikih jabuka
2 žlice suhih brusnica
1 žličicu cimeta
2 žlice zobenog brašna
orašasti plodovi za posipanje (po želji)
Istucite jaje s medom, dodajte kokosovo ulje. Umiješajte zobeno brašno, lješnjake i prašak za pecivo pa zamijesite tijesto. Ako je prekompaktno, dodajte 2-3 žlice mlijeka. Stavite u hladnjak i ogulite jabuke.
Jabuke zatim narežite, dodajte brusnice posipajte cimetom i s dvije žlice zobenog brašna. Dobro promiješajte. Razvaljajte tijesto, utisnite ga u namašćeni kalup. Ravnomjerno rasporedite jabuke, posipajte s malo nasjeckanih orašastih plodova i/ili zobenih pahuljica i pecite 30-40min na 180C. Ako želite ubrzati vrijeme pečenja, prethodno prodinstajte jabuke na malo kokosovog ulja ili maslaca.
Tijesto s medom brzo tamni pa možete na sredini pečenja pitu prekriti papirom za pečenje. Prije posluživanja malo "pošarajte" medom.
Nema komentara :
Objavi komentar