petak, 4. srpnja 2014.

Tuna steak sa salatom od prosa


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Tuna je kraljica velike plave ribe, a često je nazivaju i morskom teletinom. Odličan je izvor proteina, bogata je mineralima, vitaminima B kompleksa i naravno omega-3 masnim kiselinama.
Možete je pripremati sirovu i pečenu, ali ako se odlučite na pečenje, pripazite da je ne prepečete. Marinirajte je dan prije ili barem sat vremena prije pečenja i pecite ovisno o vlastitom ukusu, ali ne više od tri minute sa svake strane.


Pripremite, za četiri osobe:

4 tuna steaka, debljine 2-3cm
maslinovo ulje
sok i koricu 1 neprskanog limuna
svježe mljeveni papar
malo himalajske ili obične soli
1 šalicu prosa
1 crvenu papriku
1 narančastu papriku
1 ljutu papričicu
1 glavicu ljubičastog luka
150g boba ili graška


Tunu marinirajte u maslinovom ulju i limunovom soku. Posipajte limunovom koricom i svježe mljevenim paprom pa ostavite da se marinira bar sat vremena.

Zakuhajte 2 i pol šalice vode, usipajte proso i kuhajte 10ak minuta. Maknite s vatre i ostavite proso da bubri.



Nasjeckajte luk i povrće pa ga stavite u posudu. Kratko skuhajte bob, dodajte proso pa sve dobro promiješajte s povrćem. Začinite maslinovim uljem, posolite i popaprite. Po želji stavite i malo octa ili limunovog soka.

Zagrijte grill tavu debljeg dna i pecite steakove po 3 minute sa svake strane. Poslužite uz salatu od prosa.

Ako vam odresci tune nisu dostupni, u salatu od prosa umiješajte konzerviranu tunu.




Nema komentara :

Objavi komentar