Pripremite:
8-10 malih okruglih tikvica
½ šalice ječma
400g mljevene junetine
1 crvenu papriku
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 jaje
nekoliko listića svježeg mažurana i kadulje
3 rajčice ili šalicu pelata
sol
papar
maslinovo ulje
temeljac
Prethodno
namočen ječam skuhajte u posoljenoj vodi. Tikvice operite pa im
odrežite gornje dijelove. Oprezno izdubite unutrašnjost pa sadržaj
narežite na kockice.
Pirjajte
10tak minuta na maslinovu ulju sitno narezan luk, češnjak, usitnjene
tikvice i papriku. Ohladite. Dodajte meso, jaje, posolite i popaprite.
Dodajte narežite začine i izjednačite smjesu. Napunite tikvice i
poklopite odrezanim gornjim dijelovima.
Povremeno protresite posudu ili dodajte još malo temeljca ako je potrebno. Poslužite toplo uz kukuruzni kruh ili hladno s vrhnjem.
Još jedna izvrsna ideja za punjenje tikvica
OdgovoriIzbriši