subota, 28. lipnja 2014.

Tikvice s ječmom




Pripremite:

8-10 malih okruglih tikvica
½ šalice ječma
400g mljevene junetine
1 crvenu papriku
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 jaje
nekoliko listića svježeg mažurana i kadulje
3 rajčice ili šalicu pelata
sol
papar
maslinovo ulje
temeljac


Prethodno namočen ječam skuhajte u posoljenoj vodi. Tikvice operite pa im odrežite gornje dijelove. Oprezno izdubite unutrašnjost pa sadržaj narežite na kockice.

Pirjajte 10tak minuta na maslinovu ulju sitno narezan luk, češnjak, usitnjene tikvice i papriku. Ohladite. Dodajte meso, jaje, posolite i popaprite. Dodajte narežite začine i izjednačite smjesu. Napunite tikvice i poklopite odrezanim gornjim dijelovima.




U većoj posudi koju možete poklopiti na malo maslinova ulja pirjajte oguljenu isitnjenu rajčicu. Posolite, dodajte malo papra i nalijte oko 3dl temeljca.  Poslažite u umak tikvice, poklopite. Kuhajte na laganoj vatri oko 30tak minuta. 

Povremeno protresite posudu ili dodajte još malo temeljca ako je potrebno. Poslužite toplo uz kukuruzni kruh ili hladno s vrhnjem.






1 komentar :