Maja inspirirano receptom s bloga Home made by B
Pripremite:
200g brašna (100g oštrog, 100g glatkog)
100ml ulja (možete staviti maslac ili maslinovo ulje)
100g šećera
60g šećera u prahu
1 ravnu žličicu sode bikarbone
1/2 ravne žličice praška za pecivo
1 mahunu vanilije
200ml jogurta
40ml mlijeka
60-100 g kiselkastog džema - Pelleova marmelada od meyer limuna ili njegov pekmez limun gin
za glazuru:
6 žlica šećera u prahu
1 žlica Pelleovog pekmeza ili 1-2 žlice limunovog soka
3 žlice slatkog vrhnja
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
Izmiksajte ulje i šećere (šećer u prahu prosijte). U smjesu dodajte džem i unutrašnjost mahune vanilije pa opet izmiješajte.
Prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Suhe sastojke spojite s mokrim. Lagano ulijte mlijeko i jogurt pa lagano promiješajte spatulom.
Smjesu izlijte u namašćen pravokutni kalup (za kruh). Protresite kalup da se kolač poravna i stavite ga u pećnicu na 40ak minuta. Ubodite čačkalicu u kolač i ako izađe suha, izvadite ga iz pećnice.
Ohladite. Pomiješajte šećer u prahu, slatko vrhnje i limunov sok ili pekmez od limuna. Izjednačite pjenjačom pa upotrijebite kao preljev za kolač.
Nema komentara :
Objavi komentar